4 redenen om als beginnend ondernemer een auto te shortleasen

Wij begrijpen dat het leven als een beginnend ondernemer veel onzekerheid met zich meebrengt. Hier hoeft mobiliteit geen aandeel in te hebben. Het zakelijk leasen van een auto kan lastig zijn als u nog geen jaarcijfers heeft om aan te tonen. Bovendien is het voor startende ondernemers vaak onduidelijk hoe de business gaat lopen, waardoor zij niet aan een langdurig leasecontract willen vastzitten. Heeft u al eens nagedacht om een auto te shortleasen? Deze leasevorm is zeer flexibel en daarmee ideaal voor de startende ondernemer. In deze blog delen wij 4 redenen waarom.

Bekijk onze leaseauto’s

1. Geen grote investering nodig

Het aanschaffen van een personenauto of een bestelwagen vergt een grote investering. Dit kan voor startende ondernemers een flinke kluif zijn. Bij het shortleasen van een auto betaalt u maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag dekt het merendeel van de kosten. Denk bijvoorbeeld aan onderhouds-, belasting- en verzekeringskosten. Hierdoor is het shortleasen van een zakelijke auto vaak goedkoper dan een auto kopen. Bovendien zijn de kosten voor uw vervoer geheel inzichtelijk en u zult niet onverwachts worden opgeschrikt door hoge kosten. 

2. Geen zorgen over mobiliteit

Alle administratie rondom uw auto wordt door de leasemaatschappij uit handen genomen. Daarnaast zijn bepaalde diensten op het gebied van onderhoud inbegrepen, zoals het wisselen van de banden, reparaties en pechhulp onderweg. Aan het einde van het contract hoeft u de auto niet zelf te verkopen of in te ruilen. Doordat de leasemaatschappij de zorg over de auto draagt, kunt u zich volledig focussen op uw business.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

3. Rijd in een kwalitatief goede auto

Waar bepaalde auto’s bij kopen buiten uw budget vallen, komen deze wel in aanmerking bij shortlease. Hierdoor kunt u tegen een lager bedrag toch in een auto rijden die is voorzien van allerlei moderne technieken en innovaties. De leaseauto’s in ons wagenpark zijn bovendien in een goede conditie, waardoor u deze niet vaak hoeft af te staan voor reparaties of onderhoud.

4. Flexibel

Wellicht het grootste voordeel voor startende ondernemers is dat shortlease heel flexibel is. Stel u werkt op projectbasis of u heeft te maken met drukke periodes, dan kunt u heel eenvoudig een auto leasen voor een korte periode. U shortleaset al een auto vanaf één maand. Daarnaast is het contract vanaf één maand dagelijks opzegbaar. Zonder extra kosten. U zit daarom niet vast aan een langdurig leasecontract en kunt uw mobiliteit helemaal aanpassen aan de behoeftes van uw onderneming.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

5 veelgemaakte fouten bij zakelijk leasen

Lease vs. shortlease: Wat is een slimme keuze voor ondernemers?

Zakelijke leaseauto's en vakantie: Praktische tips voor werkgevers

De grootste misvattingen over zakelijk leasen ontkracht