Btw of marge auto

Wat is het verschil tussen een btw of marge auto? En welke keuze is het best voor uw onderneming? We leggen hieronder graag de verschillen en de voor- en nadelen aan u uit.

Een btw auto

Een nieuwe auto is altijd een btw-auto, totdat deze ingekocht of gefactureerd wordt aan een particulier. Als ondernemer of bedrijf kunt u de btw terugvorderen, maar als particulier kan dat niet. Dit houdt in dat na de verkoop aan een particulier de btw dus niet meer verrekend kan worden. De auto wordt dan een marge auto.

Een marge auto

Nu er geen btw meer verrekend kan worden over de auto, spreken we dus van een marge auto. Nu de auto een marge auto is, kan de auto ook geen btw-auto meer worden. Marge goederen zijn voornamelijk gebruikte goederen die van een particulier zijn of zijn geweest.

Btw of marge auto voor de zaak

Voor particulieren maakt het niet uit of ze een btw of marge auto kopen. Bij een btw-auto wordt de prijs namelijk al vermeld inclusief btw. Voor zakelijke kopers is een btw-auto daarentegen juist heel interessant. De btw kunt u als ondernemer namelijk terugvorderen. De prijs wordt hier dan ook vaak exclusief btw benoemd. Een marge auto is dan ook absoluut niet interessant voor u als ondernemer, want u kunt geen btw terugvorderen bij de Belastingdienst.

BTW / Marge auto in het kort

• Bij een btw-auto kunt u de btw terugvorderen, bij een marge auto niet omdat hier geen btw over verrekend wordt;
• Zowel een btw-auto als een marge auto kunt u zakelijk leasen;

BTW / Marge bij Munsterhuis Zakelijk

Heeft nu na het lezen nog vragen over btw en marge auto’s? De experts van Munsterhuis Zakelijk beantwoorden graag uw vragen. Neem gerust contact met ons op.

BTW / Marge auto Munsterhuis Zakelijk

Vrijblijvend contact opnemen!

Wilt u meer informatie over een btw of marge auto of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op of vul onderstaand formulier in!