Leasenvormen

Bij het leasen van een zakelijke auto heeft u de keuze uit een paar verschillende leasevormen zoals Financial Lease, Operational Lease en Shortlease. Om de leasevorm te kiezen die het beste bij u en uw situatie past, vertellen we u graag meer over de verschillende opties betreft zakelijk leasen. Heeft u vragen omtrent zakelijk leasen? Neem gerust contact met ons op, we staan u graag te woord!
 

Financial lease

Kiest u voor financial lease, dan betaalt u de auto in maandelijkse, vaste termijnen terug aan de financieringsmaatschappij. Het is mogelijk om het volledige bedrag te financieren, met uitzondering van de btw, want deze dient u altijd vooraf te voldoen. De hoogte van het maandelijkse bedrag is afhankelijk van de hieronder genoemde factoren.

Ontdek Financial lease

Aanbetaling of slottermijn

Bij financial lease kunt u kiezen voor een aanbetaling en/of een slottermijn. Een aanbetaling is een bedrag wat u vooraf voldoet, om de maandelijkse termijn te verlagen. Daarnaast betaalt u altijd het btw-bedrag van de auto aan, maar dit kunt u na aankoop terugvragen bij de Belastingdienst. U kunt ook kiezen voor een slottermijn. Dit bedrag moet u achteraf voldoen, de hoogte van het bedrag bepaalt u zelf maar er zit wel een maximum aan. De slottermijn wordt tegelijkertijd met het laatste maandtermijn betaald. Echter bent u wel vanaf het begin volledig eigenaar van de auto. Zowel het slottermijn als de aanbetaling hebben dus invloed op de hoogte van het maandelijks te betalen bedrag. Tussentijds aflossen? Geen enkel probleem, de looptijd wordt dan korter want het maandtermijn staat contractueel vast en kan niet aangepast worden.

Looptijd leasecontract

Naast een aanbetaling en slottermijn, kunt u het maandelijkse bedrag ook beïnvloeden door de looptijd te verhogen of te verlagen. Bij Munsterhuis variëren de looptijden tussen de 1 en 60 maanden. Wanneer u kiest voor een looptijd van 60 maanden (5 jaar), zijn de maandelijkse kosten natuurlijk lager.

Maandelijkse leasebedrag

Het maandelijkse leasebedrag is afhankelijk van de aanbetaling, de slottermijn, de rente en de looptijd. U kunt hierdoor zelf de hoogte van het maandelijks te betalen leasebedrag bepalen. De btw dient vooraf al te worden voldaan, dus dit wordt niet meegerekend in het maandelijks te betalen bedrag.

Zakelijk Munsterhuis - Lease vormen

Operational lease

Bij operational lease gaat u een leasecontract aan voor langere periode. U kunt zelf bepalen welke componenten u in het contract wilt hebben en welke u zelf voorziet. Hieronder de meest voorkomende vormen uitgebreid uitgelegd.

Ontdek operational lease

Full Operational lease bij Munsterhuis

Met Full Operational lease biedt Munsterhuis Zakelijk de volledige verzorging van uw zakelijke auto aan. Deze full service leasecontracten hebben een looptijd van 6 tot 60 maanden. Als u kiest voor Full Operational lease bij Munsterhuis dan kunnen de volgende componenten worden meegenomen in het leasecontract:

 • Afschrijving
 • Rente
 • Administratiekosten
 • Houderschapsbelasting oftewel wegenbelasting
 • WA-verzekering en cascoschaderegeling
 • Aanvullende verzekeringen
 • Pech- en ongevalshulpverlening
 • Reparatie en onderhoud
 • Bandenwissel
 • Vervangend vervoer
 • Brandstofvoorschot en/of brandstofpas

Wilt u nog net dat beetje extra? Dan kunt ook nog kiezen uit onze vele opties om uw Full Operational lease pakket uit te breiden:

 • Ov-kaart;
 • Toevoegen laadpaal;
 • Toevoegen e-bike.
 • Toevoegen stelposten voor bijvoorbeeld belettering of inbouw van een bedrijfswagen

Shortlease

Wilt u liever niet voor langere periode vastzitten aan een leaseovereenkomst? Dan is shortlease wellicht iets voor u. Bij shortlease heeft u geen langdurige- of grote investeringen. Shortlease is zelfs al mogelijk vanaf 1 maand en daarna per dag opzegbaar. Daarnaast bepaalt u zelf de hoogte van het maandbedrag. In het maandbedrag zijn alle kosten voor onderhoud, reparaties, banden, verzekering, pechhulp, vervangend vervoer en de motorrijtuigenbelasting al inbegrepen. Naast het maandbedrag heeft u alleen nog maar de kosten voor brandstof én ook daar kan Munsterhuis u mee ontzorgen middels het verstrekken van een tankpas.

→ Ontdek Shortlease

Munsterhuis Zakelijk - lease vormen

Zakelijke auto leasen bij Munsterhuis Zakelijk

Dankzij de verschillende vormen van leasen is er voor iedere soort onderneming een passende optie. Bent u er nog niet uit wat de beste optie is voor uw bedrijf? Of wilt u graag advies? Het zakelijk team van Munsterhuis staat graag voor u klaar. Neem voor vragen of advies contact met ons op.

 

Vrijblijvend contact opnemen!

Wilt u meer informatie over de leasevormen voor uw zakelijke auto of bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Neem dan gerust contact op of vul onderstaand formulier in!