Elektrische auto’s winnen terrein in zakelijk leasen

Het leasen van elektrische auto’s wordt steeds aantrekkelijker voor zakelijke rijders. Elektrisch leasen biedt verschillende voordelen, waaronder de gunstige bijtelling en de groeiende beschikbaarheid van elektrische modellen.

Bijtelling voor elektrische auto’s

Een belangrijke factor die elektrisch leasen interessant maakt, is de gunstige bijtelling. Als je een leaseauto ook privé gebruikt, moet je bijtelling betalen. Op dit moment bedraagt de bijtelling voor elektrische auto’s slechts 16% tot een cataloguswaarde van €30.000. Dit tarief geldt voor de looptijd van het leasecontract tot maximaal vijf jaar. Door te kiezen voor een elektrische auto kunnen zakelijke rijders jaarlijks honderden euro’s besparen ten opzichte van brandstofauto’s. Belangrijk om te vermelden is dat de bijtelling jaarlijks stijgt en in 2026 op hetzelfde niveau zal zijn als die van brandstofauto's, namelijk 22%.

Populaire elektrische auto’s

Verschillende automerken bieden hun best lopende modellen in elektrische varianten aan. Populaire modellen zoals de Kira Niro, Hyundai Kona en Tesla Model 3 zijn erg in trek. De Polestar 2 wordt ook steeds populairder als alternatief voor de Tesla Model 3. Op dit moment staat de leasemarkt echt in het teken van elektrische auto’s. Niet alleen kantoormedewerkers zijn geïnteresseerd in elektrische personenauto’s. Steeds meer ondernemers met bedrijfsbussen kiezen ervoor om een elektrische personenauto te leasen, waardoor ze hun klanten kunnen bezoeken zonder hun bedrijfsbus te gebruiken. 

Wist u dat u ook een elektrische bedrijfswagen kunt leasen? U kunt hem zelfs volledig naar wens laten aanpassen en inrichten.
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Voor wie is zakelijke lease aantrekkelijk?

Zakelijke lease is een aantrekkelijke optie voor ondernemers die op zoek zijn naar een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand. Het leasen van een auto heeft diverse voordelen ten opzichte van het kopen ervan. Vooraf weet u welke kosten inbegrepen zijn in het leasebedrag, waardoor u niet zomaar voor verrassingen komt te staan. Daarnaast profiteert u als ondernemer van fiscale voordelen, zoals btw-aftrek en de mogelijkheid om kosten af te schrijven van de winst, wat resulteert in minder inkomstenbelasting.

Ontdek ons aanbod

Benieuwd naar de bedrijfswagens die u kunt leasen? Ontdek ons uitgebreide leaseaanbod en profiteer van de voordelen van elektrisch rijden. Neem daarnaast een kijkje in onze lease actiemodellen, ook hier staan een aantal aantrekkelijke elektrische bedrijfswagens tussen.

Met deskundig advies helpen we u graag bij het vinden van de perfecte leaseauto die aansluit op uw zakelijke behoeften en budget. Maak vandaag nog de overstap naar elektrisch rijden en draag bij aan een duurzame toekomst.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Hybride versus elektrische bedrijfswagens: Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?

Zorgeloos een zakelijke auto opladen vanaf huis

Een elektrische leaseauto: De voor- en nadelen