5 veelgemaakte fouten bij zakelijk leasen

In de wereld van zakelijk leasen zijn er enkele veelvoorkomende fouten die bedrijven vaak maken. In deze blog bespreken we vijf van deze valkuilen. Een strategische en doordachte aanpak van zakelijk leasen kan uw onderneming goed op weg helpen. Door bewust te zijn van de valkuilen, kunt u deze vermijden.

Onvoldoende onderzoek naar de juiste keuze

Een van de meest voorkomende fouten is onvoldoende onderzoek doen naar de beschikbare leaseopties. Het is belangrijk om grondig de voor- en nadelen van verschillende leasecontracten te vergelijken. Ons team helpt u graag bij het maken van de meest geschikte en kostenefficiƫnte keuze voor uw organisatie.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over zakelijk leasen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Het overschatten of onderschatten van de kilometrage

Een belangrijk aspect bij zakelijk leasen is het correct inschatten van het jaarlijkse kilometrage. Een verkeerde inschatting kan leiden tot onverwachte kosten aan het einde van het leasecontract. Het is raadzaam om bestaande gegevens over het aantal gereden kilometers te raadplegen. Door deze informatie te gebruiken, legt u een stevige basis voor een nauwkeurige inschatting en minimaliseert u onvoorziene kosten. 

Onderhoudsverplichtingen niet nakomen

Een aspect wat nog weleens over het hoofd wordt gezien bij zakelijk leasen, is het onderhouden van geleasede voertuigen. Het niet nakomen van onderhoudsverplichtingen kan leiden tot extra kosten. Wees u bewust van de verplichtingen en zorg dat u ze nakomt om onaangename verrassingen aan het einde van uw leasecontract te voorkomen. 

Begrijp alle contractvoorwaarden volledig

Een valkuil die vaak voorkomt bij zakelijk leasen is het niet volledig begrijpen van de contractvoorwaarden. Lees altijd goed de kleine lettertjes door en bespreek eventuele onduidelijkheden met de leasemaatschappij. Volledige transparantie is de sleutel tot een succesvolle zakelijke leaseovereenkomst. 

Stel de beslissing voor vernieuwing of beƫindiging niet uit

Het uitstellen van de beslissing om een leasecontract te vernieuwen of beƫindigen kan resulteren in beperkte opties. Het is verstandiger om tijdig te evalueren en onderhandelingen aan te gaan voor gunstige voorwaarden. Het proactief nemen van beslissingen geeft u ruimte en flexibiliteit, waardoor u beter in staat bent om weloverwogen keuzes te maken.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Lease vs. shortlease: Wat is een slimme keuze voor ondernemers?

Zakelijke leaseauto's en vakantie: Praktische tips voor werkgevers

De grootste misvattingen over zakelijk leasen ontkracht