Financial lease bij Munsterhuis Zakelijk

Wat is het? Voor wie is het interessant? Lees hier alles wat u moet weten over financial lease.

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijk leasevorm waarbij een ondernemer een voertuig op afbetaling koopt. De investering in het voertuig wordt in termijnen terugbetaald.

Bij financial lease is de ondernemer economisch eigenaar van de auto. Hierdoor komen de kosten voor verzekeringen, wegenbelasting en onderhoud voor eigen rekening. Dit wijkt af van operational lease waarbij de leasemaatschappij economisch eigenaar is en verantwoordelijk is voor de bijbehorende kosten. Aan het einde van de leaseperiode wordt de ondernemer volledig eigenaar van het voertuig.

Voor wie is financial lease interessant?

Financial lease is uiterst geschikt voor (startende) ondernemers die beschikking willen hebben over een personen- of bedrijfsauto en daarnaast gewoon willen blijven investeren in het bedrijf zonder dat het geld ā€œvastā€ zit in een voertuig.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van financial lease passend bij uw bedrijf. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Zakelijk Munsterhuis - Lease vormen

Verschil financial lease en operational lease

Het is vaak verwarrend om de verschillen tussen Financial Lease en Operational Lease te begrijpen. Daarom hebben we hier de belangrijkste verschillen voor u op een rijtje gezet.

1. Eigenaarschap: 
Bij Financial Lease wordt de klant de eigenaar van het object, terwijl bij Operational Lease de leasemaatschappij de eigenaar blijft.


2. Financiering vs. verhuur: 
Bij Financial Lease financiert de leasemaatschappij de aankoop van het object, terwijl bij Operational Lease het object wordt verhuurd door de leasemaatschappij.


3. Eigendom aan het einde van de looptijd: 
Bij Financial Lease wordt de klant volledig eigenaar van het object aan het einde van de leaseperiode. Bij Operational Lease zijn er verschillende opties beschikbaar.


4. BTW-betaling: 
Bij Financial Lease betaalt de klant de BTW vooraf, terwijl bij Operational Lease de BTW maandelijks wordt betaald.


5. Balanspositie: 
Bij Financial Lease wordt het object opgenomen in de balans van de klant, terwijl dit niet het geval is bij Operational Lease.


6. Investeringsaftrek: 
Met Financial Lease heeft de klant recht op investeringsaftrek, terwijl dit niet geldt voor Operational Lease.

Veelgestelde vragen over financial lease

Wat is de looptijd van een financial lease contract?

Bij Munsterhuis variƫren de looptijden van Financial Lease-contracten tussen de 1 en 60 maanden.

Wat gebeurt er aan het einde van de leaseperiode?

Zodra u de laatste betaling heeft voldaan (en de eventuele betaling van de slottermijn) is de auto volledig uw eigendom. De financieringsmaatschappij (Munsterhuis Zakelijk) is dan geen juridisch eigenaar meer.

Wat zijn de voordelen van financial lease voor mijn bedrijf?

Hieronder vind je een overzicht van waarom Financial Lease via Munsterhuis Zakelijk zo voordelig is. Lees verder en ontdek alle voordelen!

  1. Vast maandbedrag, geen verrassingen: Met Financial Lease geniet u altijd van een vast maandbedrag, zonder onverwachte kosten.

  2. Investeer zonder direct verlies van liquide middelen: Financial Lease stelt u in staat om te investeren zonder directe aantasting van uw liquide middelen. Zo behoudt u financiƫle flexibiliteit.

  3. Fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek: Met Financial Lease komt u mogelijk in aanmerking voor fiscale voordelen, zoals rente- en investeringsaftrek. Dit kan uw financiƫle positie versterken.

  4. Economisch eigenaar: Bij Financial Lease bent u de economische eigenaar van het voertuig. Dit betekent dat het voertuig op uw balans staat.

  5. Flexibele looptijd: De looptijd van uw Financial Lease-contract bepaalt u zelf, zodat het perfect aansluit bij uw zakelijke behoeften.

  6. Lage leasetermijn met slottermijn: Door gebruik te maken van een slottermijn kunt u genieten van een lagere leasetermijn, waardoor uw maandelijkse kosten worden verlaagd.

  7. Terugvordering BTW over aanschafprijs: Bij Financial Lease via Munsterhuis Zakelijk heeft u mogelijk recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs van het voertuig.

  8. Willekeurige afschrijving voor starters: Als starter heeft u mogelijk de mogelijkheid om gebruik te maken van willekeurige afschrijving, wat extra voordelen biedt bij het investeren in een voertuig.

  9. Optionele services, zoals autoverzekering: Bij Munsterhuis Zakelijk kunt u optionele services toevoegen, zoals een autoverzekering, om zo een volledig pakket op maat te creƫren.

Bent u overtuigd van de voordelen van Financial Lease via Munsterhuis Zakelijk of wilt u meer informatie? Aarzel niet en vraag direct een vrijblijvend gesprek aan. We staan klaar om u verder te helpen!

Kan ik de financial lease overeenkomst afkopen of eerder aflossen?

Uw financial lease afkopen of eerder aflossen, kan dat? Ja dat kan zeker! Het maakt hierin niets uit of u de looptijd van uw financial lease helemaal uitzit of niet. U kunt er dus gerust voor kiezen om versneld af te lossen of de leaseovereenkomst af te kopen.