De grootste misvattingen over zakelijk leasen ontkracht

Als ondernemer heeft u de keuze om een auto te kopen of te leasen. Hoewel zakelijk leasen over de laatste jaren in populariteit stijgt, bestaan er toch nog enkele misvattingen over. In deze blog bespreken we deze misvattingen en lichten we toe hoe de vork in de steel zit.

1. Zakelijk leasen is alleen voor bedrijven met een wagenpark 

Dit is niet waar. In principe kan iedere ondernemer zakelijk een auto leasen. Daarnaast is het aanbod zakelijke leaseauto's fors uitgebreid. Dit betekent dat u als ondernemer kunt kiezen uit verschillende soorten auto‚Äôs; van compacte stadsauto‚Äôs en bedrijfswagens tot elektrische en hybride modellen. Voor ieder budget is er een passende leaseauto te vinden. 

2. Zakelijk leasen is prijziger dan private lease

Dit is niet altijd het geval. Het is afhankelijk van verschillende factoren. Wordt de bedrijfswagen ook priv√© gebruikt? Zo ja, hoe frequent? Wat zijn de voorwaarden uit het leasecontract? Ga zo maar door. Bij zakelijk leasen zijn de kosten aftrekbaar als bedrijfskosten. Kiest u voor private lease, dan kunt u ‚ā¨0,21 per kilometer declareren. Het voordeel van private lease is dat u geen bijtelling hoeft te betalen. Dit is wel het geval bij zakelijke lease wanneer u jaarlijks meer dan 500 kilometer priv√© rijdt. Het is daarom aan te raden om eerst alles op een rij te zetten voordat u een leasecontract kiest. 

Hulp nodig? Ons Zakelijk Team kan u hierin ondersteunen. 
Neem vrijblijvend contact op.

3. Startende ondernemers kunnen niet zakelijk leasen

Het is waar dat het als startende ondernemer lastig is om zakelijk een auto te leasen. Vaak zijn er geen jaarcijfers beschikbaar en is het nog onduidelijk hoe een bedrijf gaat lopen. Wij raden daarom shortlease aan. Deze leasevorm is zeer flexibel, er is geen grote investering nodig en de ondernemer rijdt wel in een kwalitatief goede auto. Bovendien neemt de leasemaatschappij de administratie rondom de auto uit handen. Hierdoor heeft u als ondernemer geen zorgen over mobiliteit. Dit maakt shortlease ideaal voor startende ondernemers.

4. Zakelijk leasen is alleen rendabel bij veel kilometers

In het overgrote deel van de gevallen is leasen betaalbaarder dan kopen. Zelfs als u de auto niet op dagelijkse basis gebruikt. Bij financial lease kunt u alle kosten, op de brandstofkosten na, uit handen geven aan de leasemaatschappij. Dit betekent dat u naast het leasetarief geen additionele kosten voor uw kiezen krijgt.

5. Leaseauto‚Äôs kunnen niet worden gepersonaliseerd 

U verwacht misschien dat alleen gekochte auto’s gepersonaliseerd mogen worden. Dit is echter niet het geval. U kunt een leaseauto net zo goed voorzien van belettering of laten inbouwen. Dit zijn allemaal mogelijkheden die bespreekbaar zijn met uw leasemaatschappij.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

5 veelgemaakte fouten bij zakelijk leasen

Lease vs. shortlease: Wat is een slimme keuze voor ondernemers?

Zakelijke leaseauto's en vakantie: Praktische tips voor werkgevers