Subsidies en financieringsmogelijkheden voor emissievrije bedrijfsvoertuigen

De overstap naar emissievrije bedrijfsvoertuigen is een cruciale stap voor bedrijven die willen bijdragen aan een duurzamere toekomst. Gelukkig zijn er verschillende subsidies en financieringsmogelijkheden beschikbaar die deze transitie financieel aantrekkelijk maken. In deze blog bespreken we de belangrijkste opties en delen we hoe uw bedrijf hiervan kan profiteren.

Waarom emissievrij rijden?

Emissievrije voertuigen, zoals elektrische en waterstof aangedreven bedrijfswagens, bieden tal van voordelen. Ze verminderen de CO2-uitstoot, verbeteren de luchtkwaliteit en zorgen voor lagere operationele kosten op de lange termijn. Bovendien wordt de druk om over te stappen steeds groter door strengere milieuwetgeving en de opkomst van zero-emissiezones.

Beschikbare subsidies

  • Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil)
    Bedrijven kunnen tot 36% van de investeringskosten van milieuvriendelijke bedrijfswagens aftrekken via de MIA-regeling. Daarnaast biedt de Vamil-regeling de mogelijkheid om 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment af te schrijven, wat fiscale voordelen oplevert.

  • Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA)
    Deze regeling biedt ondernemers een subsidie voor de aanschaf van nieuwe, volledig emissieloze bedrijfsauto’s. De subsidie bedraagt 10% van de netto catalogusprijs, met een maximum van €5.000 per bedrijfsauto.
  • Lokale subsidies
    Veel gemeenten en provincies verstrekken extra subsidies en stimulansen voor bedrijven die overstappen op emissievrije voertuigen. Het is de moeite waard om te onderzoeken welke lokale regelingen beschikbaar zijn in uw regio.

Disclaimer: deze informatie is onder voorbehoud van wijzigingen van en door de overheid.

Financieringsmogelijkheden

  • Leasing

    Zakelijke leasing is een populaire optie voor bedrijven die emissievrije voertuigen willen integreren zonder de hoge aanschafkosten. Leasecontracten bieden voorspelbare maandelijkse kosten en bij Munsterhuis Zakelijk zijn onderhoud en verzekering inbegrepen.

    Alles over zakelijke leasing

  • Groene lening

    Verschillende banken bieden groene leningen aan met gunstige voorwaarden voor de financiering van milieuvriendelijke investeringen. Deze leningen hebben vaak lagere rentetarieven en flexibele terugbetalingsmogelijkheden.

De overstap naar emissievrije bedrijfsvoertuigen is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook financieel voordelig zijn dankzij de beschikbare subsidies en financieringsmogelijkheden. Door gebruik te maken van deze regelingen, kan uw bedrijf de transitie soepeler en kosteneffectiever maken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met ons team voor deskundig advies en ondersteuning.



Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Verbeter de actieradius van uw elektrische auto: praktische tips

De impact van veranderende milieuwetgeving op bedrijfswagens

Hybride versus elektrische bedrijfswagens: Wat is de beste keuze voor uw bedrijf?