Hoe bereidt u zich voor op zero-emissiezones in Nederland?

Vanaf 2025 voeren diverse Nederlandse steden, zoals Enschede, Deventer en Zwolle, zero-emissiezones (ZE-zones) in. In deze zones mogen alleen voertuigen zonder uitstoot rijden. Voor veel bedrijven betekent dit dat er aanpassingen nodig zijn om aan de nieuwe regelgeving te voldoen.

Wat zijn zero-emissiezones?

Zero-emissiezones zijn stedelijke gebieden waar alleen emissievrije voertuigen, zoals auto’s op elektriciteit en waterstof, zijn toegestaan. Dit beleid is bedoeld om de luchtkwaliteit te verbeteren en de CO2-uitstoot te verminderen.

Voorbereiden op zero-emissiezones

 • Wagenpark evalueren
  Controleer of uw huidige voertuigen voldoen aan de aankomende regelgeving. Nieuwe bestelauto’s moeten vanaf 2025 emissievrij zijn. Bestaande voertuigen met emissieklasse 5 hebben tot 2027 toegang en emissieklasse 6 tot 2028.

 • Investeren in emissievrije voertuigen
  Overweeg de aanschaf van elektrische of waterstof aangedreven voertuigen. Munsterhuis Zakelijk biedt een breed scala aan emissievrije voertuigen die voldoen aan de nieuwste milieueisen.
 • Subsidies en financiering
  Maak gebruik van beschikbare subsidies en financiële regelingen voor de aanschaf van emissievrije voertuigen. Deze regelingen kunnen de overstap naar een milieuvriendelijk wagenpark vergemakkelijken.

 • Ontheffingen en vrijstellingen
  Sommige voertuigen, zoals oldtimers en rolstoeltoegankelijke voertuigen, kunnen ontheffingen krijgen. Controleer of uw voertuigen in aanmerking komen voor dergelijke vrijstellingen.

Hulp nodig bij de overstap naar een duurzaam wagenpark? 

Wij staan voor u klaar met deskundig advies en een uitgebreid aanbod aan emissievrije voertuigen. Ons team helpt u bij de overstap naar een duurzaam wagenpark, zodat u voldoet aan de nieuwe regelgeving en bijdraagt aan een schonere toekomst.

Waarom voorbereiding loont

Door tijdig aanpassingen te maken aan uw wagenpark voorkomt u boetes en draagt u bij aan een duurzame leefomgeving. Bovendien kan het gebruik van emissievrije voertuigen kosten besparen op de lange termijn, dankzij lagere kosten voor brandstof en onderhoud.

Klik hier voor meer informatie over de toekomstige maatregelen. Wilt u advies op maat over hoe u uw bedrijf kunt voorbereiden op zero-emissiezones? Neem dan contact met ons op.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

De opkomst van slimme rijhulpsystemen

Wat is een SLA?

Wat is een milieuzone en waar zijn deze van toepassing?