Bedrijfswagens kopen

Bent u op zoek naar een bedrijfswagen? Munsterhuis Zakelijk heeft een groot, variërend aanbod aan bedrijfswagens.

Op zoek naar een bedrijfswagen?

Bent u op zoek naar een (nieuwe of gebruikte) wagen voor uw bedrijf? Dan bent u bij Munsterhuis Zakelijk aan het juiste adres. Wij hebben een breed aanbod met diverse merken.

Bekijk hieronder gerust ons aanbod of kom langs in onze showrooms, wij heten u van harte welkom!

Staat de auto die u zoekt niet in onze voorraad?

Staat de auto die u zoekt niet in onze voorraad? Geen probleem! We helpen u graag met de zoektocht naar uw (nieuwe) zakelijke auto. Neem gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of kom langs in één van onze showrooms, we heten u van harte welkom!

Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Wat zijn de totale kosten voor het kopen en onderhouden van een bedrijfswagen?

Als je een bedrijfswagen koopt, zijn er verschillende kosten waar je rekening mee moet houden, zoals:

  • de aankoopprijs
  • verzekering
  • brandstof
  • belastingen
  • onderhoud

Het is belangrijk om te onderzoeken wat de totale kosten zullen zijn voordat je een beslissing maakt. Bij sommige bedrijfswagens zijn de onderhoudskosten lager, terwijl andere modellen juist zuiniger zijn en minder brandstof verbruiken. Kijk daarom goed naar de verschillende opties en bereken de totale kosten om een weloverwogen beslissing te maken.

Meer informatie?

Wilt u persoonlijk advies bij het uitzoeken van jouw nieuwe bedrijfswagen? Of wil je meer informatie? De adviseurs van Munsterhuis Zakelijk staan voor u klaar. Neem contact op met een van onze adviseurs.

Welk type bedrijfswagen is het meest geschikt voor mijn bedrijf en mijn specifieke behoeften?

De keuze voor een bedrijfswagen hangt af van uw specifieke behoeften en het type werk dat u doet. Als u bijvoorbeeld veel gereedschap of materialen moet vervoeren, heeft u een grotere bedrijfswagen nodig. Als u voornamelijk in de stad rijdt, is een compactere bedrijfswagen of een elektrische misschien een betere keuze.

Meer informatie?

Wilt u persoonlijk advies om er achter te komen welke bedrijfswagen het beste bij u past? Onze adviseurs van Munsterhuis zakelijk staan voor u klaar. Neem contact op met onze adviseurs.

Kan ik een bedrijfswagen ook financieren?

Ja dat kan. Als u geen geld heeft om direct een bedrijfswagen te kopen, zijn er verschillende lease-opties en financieringsmogelijkheden beschikbaar.

Zo kunt u bijvoorbeeld een financial lease afsluiten, waarbij u maandelijks een bedrag betaalt en uiteindelijk eigenaar wordt van de bedrijfswagen.

Of u kunt kiezen voor operational lease, waarbij u de bedrijfswagen huurt en deze na afloop van het leasecontract weer inlevert. Het is belangrijk om de verschillende lease-opties en financieringsmogelijkheden te vergelijken en te bepalen welke het beste bij uw bedrijf past.

Meer informatie?

Wilt u persoonlijk advies bij het aankopen van uw nieuwe bedrijfswagen? Of wilt u meer informatie over de verschillende financieringsmogelijkheden? De adviseurs van Munsterhuis Zakelijk staan voor u klaar. Neem contact op met onze adviseurs.

Is een elektrische bedrijfswagen iets voor mij?

Elektrische bedrijfswagens worden steeds populairder en er zijn verschillende voordelen aan verbonden, maar niet alle bedrijven zijn er klaar voor. Om te bepalen of een elektrische bedrijfswagen geschikt is voor uw bedrijf, zijn er een paar zaken die u moet overwegen.

Bent u klaar voor een elektrische bedrijfswagen?

  • Rijbereik: Elektrische bedrijfswagens hebben een beperkt rijbereik, waardoor ze minder geschikt zijn voor lange afstanden. 

  • Laadinfrastructuur: Elektrische bedrijfswagens moeten regelmatig worden opgeladen. Zorg ervoor dat u toegang heeft tot voldoende laadinfrastructuur.

  • Kosten: Elektrische bedrijfswagens zijn over het algemeen duurder in aanschaf dan conventionele bedrijfswagens. Het is belangrijk om de totale kosten over de levensduur van de bedrijfswagen te overwegen, inclusief de kosten voor brandstof, onderhoud en reparaties.

  • Milieubescherming: Elektrische bedrijfswagens stoten geen schadelijke stoffen uit en zijn daarom beter voor het milieu. Als uw bedrijf zich inzet voor duurzaamheid en milieubescherming, kan een elektrische bedrijfswagen een goede keuze zijn.

  • Subsidies: Onderzoek of er subsidies beschikbaar zijn in uw regio, aangezien dit de aanschafkosten aanzienlijk kan verlagen.

Is een elektrische bedrijfswagen iets voor mij?

Als u deze zaken heeft overwogen en u denkt dat een elektrische bedrijfswagen geschikt is voor uw bedrijf, dan kan het een goede investering zijn voor de toekomst. Elektrische bedrijfswagens bieden veel voordelen, zoals lage onderhoudskosten, lage brandstofkosten en minder impact op het milieu.

Wilt u persoonlijk advies bij de aankoop van een elektrische bedrijfswagen? Neem contact op met onze adviseurs.

Kan ik de BTW terugvorderen op de aanschaf van een bedrijfswagen

Ja, het is mogelijk om de BTW terug te vorderen op de aanschaf van een bedrijfswagen. Als ondernemer kunt u namelijk de BTW verrekenen met de belastingdienst. Het is belangrijk om te weten dat u alleen de BTW terug kunt vorderen als de bedrijfswagen uitsluitend zakelijk wordt gebruikt. Als u de bedrijfswagen ook voor privédoeleinden gebruikt, kunt u alleen een deel van de BTW terugvorderen.

Hoe vorder ik de BTW terug bij aankoop van een bedrijfswagen?

Het terugvorderen van de BTW kan op verschillende manieren. Als u de bedrijfswagen aanschaft via een leasecontract, dan wordt de BTW door de leasemaatschappij verrekend. Als u de bedrijfswagen zelf aanschaft, dan kunt u de BTW verrekenen via de periodieke BTW-aangifte bij de belastingdienst.

Het is belangrijk om alle facturen goed te bewaren en te zorgen voor een correcte administratie. Ook is het verstandig om advies te vragen aan een boekhouder of accountant om er zeker van te zijn dat u alle BTW correct terugvordert en verrekent met de belastingdienst.

Meer informatie?

Wilt u weten of u de BTW terug kunt vorderen bij aankoop van een bedrijfswagen? De adviseurs van Munsterhuis Zakelijk begeleiden u graag Neem contact op met onze adviseurs.