5 voordelen van zakelijk huren

Als u voor zakelijke doeleinden veel op pad bent, is het hebben van een betrouwbare en comfortabele auto een must. Wilt u niet de kosten en de zorgen dragen die gepaard gaan met het bezit van een auto? Dan kan zakelijk huren een aantrekkelijke mogelijkheid zijn. In deze blog bespreken we 5 voordelen.

1. Flexibiliteit

Als zakelijke reiziger wilt u waarschijnlijk zo efficiënt mogelijk met uw tijd omgaan. Een huurauto stelt u in staat om uw eigen schema te bepalen. U hoeft geen rekening te houden met de vertrektijden of de routes van het openbaar vervoer en u hoeft ook niet te wachten op een beschikbare taxi. In plaats daarvan kunt u zelf beslissen wanneer u vertrekt en waar u naartoe wilt. Op basis daarvan kunt u uw reis zo efficiënt mogelijk inrichten. 

CTA - oranje-3

2. Kostenbesparing

Het kan in bepaalde situaties betaalbaarder zijn om een auto te huren dan een auto te bezitten. Zeker als u maar af en toe een auto nodig heeft. In tegenstelling tot het bezitten van een auto hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten voor onderhoud, reparaties, verzekeringen en belastingen. Enkel het huurtarief en de brandstofkosten komen voor uw rekening.  

3. Keuzemogelijkheden

Wanneer u een auto huurt, heeft u de keuze uit verschillende soorten auto’s maar ook uit verschillende merken en modellen. Dit betekent dat u zich niet hoeft te beperken tot het ene type auto dat u bezit, maar u kunt kiezen uit een breed scala aan auto’s die aan uw specifieke behoeften voldoen. Bovendien kunt u ook gebruik maken van extra functies en opties zodat uw reis nog comfortabeler wordt. Denk bijvoorbeeld aan de toevoeging van een navigatiesysteem of een airconditioning.

4. Geen zorgen over onderhoud en reparaties

Een ander groot voordeel van het zakelijk huren van een auto is dat u zich geen zorgen hoeft te maken over onderhoud en eventuele reparaties. Wanneer u een auto huurt, wordt deze regelmatig onderhouden en geïnspecteerd, zodat deze in optimale staat verkeert. Als er onverhoopt toch iets misgaat, hoeft u niet zelf op zoek te gaan naar een garage of zich zorgen te maken over de kosten. Het enige wat u hoeft te doen, is contact opnemen met de huurmaatschappij. Zij regelen de rest.

5. Professionele uitstraling

Wanneer u reist voor zakelijke doeleinden, kan een huurauto ook bijdragen aan een professionele uitstraling en een positieve indruk maken op klanten en zakelijke relaties. Een nette auto laat zien dat u serieus bent over uw werk. Dit bouwt vertrouwen op en straalt geloofwaardigheid uit.

Laatste artikelen over zakelijke mobiliteit

Hoe houdt u uw wagenpark optimaal inzetbaar?

Zo bespaar je kosten op je wagenpark

Wat is het verschil tussen huren en shortleasen?