Gelegenheden om een bedrijfswagen te shortleasen | Munsterhuis Zakelijk

Geschreven door Marco Odink | Sep 3, 2024 1:50:20 PM

Het shortleasen van een bedrijfswagen is een flexibele oplossing voor ondernemers die tijdelijk een voertuig nodig hebben zonder langdurige verplichtingen aan te gaan. Bij shortlease kunt u een auto leasen voor een periode tussen de 1 en 24 maanden. Dit type lease brengt diverse voordelen met zich mee, zoals vaste maandelijkse kosten, geen risico op restwaarde en volledige ontzorging. In deze blog bespreken we enkele situaties waarin shortleasen een ideale keuze is.

Tijdelijke projecten

Wanneer uw bedrijf te maken heeft met een tijdelijk project, zoals een grote opdracht of een seizoensgebonden piek, is shortleasen een uitstekende optie. U kunt een bedrijfswagen gebruiken voor de duur van het project en deze eenvoudig inleveren wanneer het werk klaar is. Zo voorkomt u langdurige kosten terwijl u wel beschikt over de benodigde mobiliteit. 

Startende ondernemingen

Voor start-ups en nieuwe ondernemingen is het vaak moeilijk om langdurige financiƫle verplichtingen aan te gaan. Zij weten immers niet hoe de business gaat lopen. Shortlease geeft de mogelijkheid om direct een bedrijfswagen te gebruiken zonder grote investeringen te hoeven doen. Met een vast maandelijks bedrag worden kosten voor onderhoud, belastingen en verzekeringen gedekt. Hierdoor kunnen startende ondernemers flexibel inspelen op veranderende omstandigheden en hun zakelijke groei.

Flexibiliteit in wagenparkbeheer

Bedrijven die flexibel willen blijven in hun wagenparkbeheer kiezen vaak voor shortlease. Of u nu snel wilt opschalen tijdens drukke periodes of juist wilt afschalen wanneer de vraag afneemt, shortleasen biedt de mogelijkheid om het aantal voertuigen snel aan te passen. Bovendien zit u niet vast aan langdurige verplichtingen.

Het shortleasen van een bedrijfswagen is de overweging waard voor bedrijven die flexibiliteit en kostenefficiƫntie zoeken. Of het nu gaat om tijdelijke projecten, een startend bedrijf of het flexibel beheren van uw wagenpark, shortlease geeft de mogelijkheid om snel en zonder langdurige verplichtingen over een bedrijfswagen te beschikken. Wilt u meer informatie over shortlease? Neem dan contact op met ons team.